Le a zsírral! Nem csak a fenekünkön, a tányéron is!

„Minden feldolgozott olajnak negatív szerepe van a véredények működésében, a légzés funkcióban, az oxigén cserében… A szervezeten belüli gyulladások növekednek, a véredény áramlási képessége csökken. Minden olaj, beleértve az egészségesnek kikiáltott olívaolaj vagy kókuszolaj is állandó, és egyben jelentős csökkenést okoz az artériás funkciókban. ” (Forrás a poszt alján)

Amikor a diétába kezdőknek elmesélem, hogy nem használok zsiradékot, olajat és jó lenne, ha ők se tennék, kicsit furán néz mindenki. Aztán pár nap múlva kapom a visszajelzést, hogy tök finom, puha a csirke vízben sütve. Kata mondta a minap, hogy a férje is így kéri már, végre nem olyan száraz a csirkemell mint hagyományosan kisütve.

Nálunk már csak a palacsinta alá, és nagy ritkán, ha rántott husi van ahhoz használunk olajat.

Ma jött szembe egy szuper cikk, idemásolom Nektek, érdemes elolvasni, hogy mennyire károsak az olajak, zsiradékok:
„Minden fajta hozzáadott olajszármazék negatív hatással van a vérerekre és elősegíti a szívbetegségeket. Számos betegség eredete a zsírtöbblet miatt jelentkezik, illetve az elhízás egy kulcsszereplője. (…) A 2-es típusú cukorbetegség okozója. Blokkolja a inzulin szenzitivitást, így blokkolja azt is, hogy az inzulin segítsen a véráramból beengedni a vércukrot az izomcellákba. Ha csökkentjük a bevitt zsír mennyiségét, akkor csökken az inzulinrezisztencia is.”

Aletrnatív zsírforrásként ajánlom az Alanesse webshopból:
LENMAG CRUNCHY ALMASZIRUPBAN (250g)