Indiai kaland és a Yazio app

indiai-kaland-Chicken-Tikka-Massala

Imádom az indiai konyhát. Kedvencem a Chicken Tikka Masala, fokhagymás naan-al. Judittal megbeszéltük, hogy péntek este találkozunk és beülünk beszélgetni, vacsizni egy jó kis indiai étterembe.

Készültem is rá, hogy nem fogok ellenállni sem az indiai ételeknek sem a desszertnek, ezért egész nap gyakorlatilag az Alanesse fehérje shake-en kívül csak spenótot ettem. Önmagában, egy kis fokhagymával, semmi liszt, semmi tejföl semmi köret. Szépen beírtam mindent a Yazioba, mert ahogy korábban meséltem Nektek így karácsony előtt mindig szigorú vagyok magammal, sokkal többet mozgok, nagyon odafigyelek az étkezésre, és szigorúan számolom a kalóriákat. Így kevésbé kell majd odafigyelnem karácsonykor és nem zárom plusz kilókkal az ünnepeket.

Ez már az ötödik ünnepi szezon amit a 40kg fogyásom óta végigcsinálok, és azzal, hogy karácsony előtt odafigyelek, szerencsére megúszom plusz kilók nélkül.

Na, de mi is történt? Beültünk Judittal az indiaiba, megettem a Chicken Tikka Masala-t fokhagymás kenyérrel. Semmi alkohol semmi tejszínes koktél, ásványvizet ittam. A desszert lapon ott figyelt az egyik gyengém a csokoládés mousse. Már régen ettem ilyesmi finomságot, úgyhogy gondoltam bűnözők ma este, úgysem volt olyan nagy adag a főétel.
Ki is hozta a pincér, egy icipici kis desszert volt. Nagyon finom volt, egy pillanat alatt elfogyott.

Judittal jót beszélgettünk, és kaptam tőle ajándékba egy doboz Lindor bonbont, mert ugye tulajdonképpen ez a találkozás még a novemberben elmaradt születésnapi randevúnk volt.

Hazafele menet elmentem a nagylányomért autóval. Mutattam neki, hogy mit kaptam és hát a kérésnek, hogy együnk belőle, természetesen nem tudtam ellenállni. A hazafele vezető úton megettem 4db bonbont, gondoltam ez még belefér. Tévedtem.

Otthon elővettem a Yazio app-ot, hogy felvigyem az étteremben és a kocsiban megevett kalóriákat.

Gyerekek, sokkot kaptam.

indiai-kaland-Yazio

Több mint 2000 kalóriánál tartottam. Yazio olyan piros volt, majd kisütötte a szememet. Olyan volt ez abban a pillanatban, mint bikának a vörös posztó!
Nehogymár pont ma, egy ilyen szuper este után úgy feküdjek le aludni, hogy elbuktam a napot.

indiai-kaland-Yazio-a

Fogtam magam, felpattantam a futógépre (este 9-kor) és elkezdtem gyorsgyalogolni. Yazio mérte a lépéseket, fogyasztotta a kalóriákat. Közben én néztem a Briliáns Elmék sorozatot (Ismeritek? Nagyon jó!)
100 perc után a futógép leállt, nehogy túlmelegedjen a motor ugye.

Nézem a Yaziot, még mindig piros?! Volt még 350 plusz kalória a napi zöld eredményig.

Na, mondom, nincs az az isten, hogy ezt a kis maradékot nem mozgom le valahogy.

Bezártam a szoba ajtót, betettem a fülembe a kedvenc zenéimet, és addig nyomtam a disco-aerobic-tánc showt (magamnak), amíg az ugrálástól ki nem zöldült az az utálatos kijelző az app-on.

indiai-kaland-Yazio-b

MEGCSINÁLTAM.

Csatakra izzadva, de büszkén, boldogan estem be a fürdőkádba.
Több, mint 18 ezer lépés kellett, hogy ledolgozzam a napi kajákat.

Mi történt volna, ha piros marad a kijelző és elbukom ezt a napot?
Semmi.
Lehet 1-1 rossz nap, amikor nem jön össze a kaja-mozgás terv?
Lehet.
Akkor mi ebből a tanulság?
Szerintem sok minden.

Az egyik, hogy Yazio a barátunk.

Ha nem akarunk hízni, vagy nem értjük miért nem fogyunk, érdemes összeírni pár napig, hogy mennyi kalóriát viszünk be és mennyit égetünk el. Meg fogunk döbbenni.

A másik, hogy csak rajtunk múlik, hogy bűntudattal fekszünk le esténként, mert nem vagyunk büszkék arra, hogy nem mozgunk, hogy rosszul eszünk, vagy megveregethetjük a vállunkat, mert ma is megcsináltuk!

Az is tanulság volt számomra, hogy covid ide vagy oda, lehet egy jót táncolni otthon is. Eskü élveztem az egészet, pedig este 11 óra volt, mire végeztem.
És a legfontosabb, hogy ha lelkileg jól vagy, akkor minden rendben van. Ehhez pedig elengedhetetlen a mozgás.
Felszabadít, energizál, levezeti a stresszt és ugye nem mellesleg égeti a kalóriákat!

Mozogjatok sokat és étkezzetek tudatosan!

Köszönöm, hogy elolvastad 🙂
Puszi
Éva