Olasz kalandok a jégsalátával

Képzeljétek mennyi csoda történt ma… (Szerintem a lenyűgöző Frari templomban a szentmise alatt, amit pont elcsíptünk délben, meghallhatta az Úr a kéréseimet.)
Szóval már teljesen lemondtam róla, hogy a  szűk kis velencei utcákon, a pizza-pasta-dolci hazájában találhatok bármi egészséges kaját… Gyümölcs is csak pici műanyag pohárban, horror áron pár szem. Aztán egyszer csak egy eldugott kis utca legbelső bugyrában rám mosolygott egy zöldséges bolt. Egyáltalán nem nézték hülyének a nőt aki a salátával szelfizik a zöldségespult előtt. De Értetek mindent!

olasz zöldség

Ami pedig utána történt, bearanyozta a napom… Képzeljétek, a városnézéstől megfáradva megláttam egy pici boltocska kirakatában egy kék-fehér csíkos ruhát. Semmi extra, olyan zsákruha, de a csinosabb fajtából… Hú, gondoltam, tuti arany áron adják, de ha mégsem, akkor is kizárt, hogy legyen a méretemben. Nem baj, gondoltam, egy próbát megér…
Bementünk.
Mondja az eladó dieci euro. Mi? Háromezer forint? Sí, mondja, sale van…
Oh… és van a méretemben? Taglia unica – mondja. Marha jó,  “one size” darab, tuti nem jó… Mire a lányaim unszolnak, hogy próbáljam csak fel, szerintük jó… És mi történt?!
Mio Dio!

Tökéletesen rám szabták, nem szűk sehol, tök kényelmes. Hát el nem tudom mondani mennyire boldog voltam. Ígérem, holnap a Facebookon megmutatom Nektek.

Miért meséltem el mindezt?
Mert aki volt valaha túlsúlyos vagy épp küzd a kilókkal, tudja milyen érzés az esélytelenek nyugalmával járni az utcákat, mert táskán, cipőn kívül mással nem tudod meglepni magad. De ha rászánod magad az életmódváltásra, kinyílik a világ. Elmondhatatlan érzés a túlsúly rabságából kiszabadulni! Tudod, ha nekem sikerült, Te is meg tudod csinálni!

Ciao,
Eva

www.alanesse.hu