Fehérje a rák, asztma, inzulin problémák ellen

Sokan kérdezitek mi is ez a fehérjepor, amivel fogyunk, és amit a www.alanesse.hu oldalon tudtok vásárolni.
Tudtátok hogy rákterápiában, asztma és inzulin problémák esetén is ajánlják a tejsavó fehérjét?
Íme egy részletes cikk.

“Tejsavó fehérjét minden olyan esetben fogyaszthatunk, amikor szervezetünk fehérjeigénye megnő. Ez előállhat rendszeres és intenzív testmozgás következményeként, fogyókúra esetén, de fehérjehiány fennállásánál is, ezen kívül edzés mellett elősegíthetjük vele az izomtömeg növelést. De előbb tisztázzuk, hogy mi is az a tejsavó fehérje!

A tejsavó fehérje egy étrendkiegészítő, a sajtgyártás során keletkező melléktermék, mint ilyen, igen sok áll belőle rendelkezésre. A tejsavó fehérjét leggyakrabban sportolók, főleg testépítők használják, de még számos területen kiaknázhatjuk jótékony hatásait.

csokishake
Csokis shake fehérjeporból


Az egyik ilyen terület a rákterápia. Állatkísérletek arra engednek következtetni, hogy a tejsavó fehérjének vannak antikarcinogén hatásai. A tejsavó fehérje fokozza a szövetekben a glutation (GSH) termelését, ami pedig védi a sejteket mindenféle oxidatív folyamatokkal szemben. Továbbá kisebb daganatok esetén lassíthatja vagy segíthet visszafordítani a daganat növekedését, szintén a glutationtermelés javításával. Egy újabb felfedezés a tejsavó fehérjével kapcsolatban az, hogy képes csökkenteni a koleszterinszintet, illetve hasznos lehet inzulinrezisztenciában is.

Egy kísérlet során 70 túlsúlyos embernek adtak naponta tejsavó fehérjét 12 héten keresztül, emellett figyelték a vércukorszintet, az inzulinszintet és a koleszterinszintet. Az eredmények azt mutatják, hogy a vércukorszintet bár nem csökkenti, az összkoleszterinszintet igen, emellett pedig jótékonyan hat az inzulinfelhasználásra.

Szintén egy új eredmény, hogy a tejsavó fehérje segítséget nyújthat asztmás gyerekeknek. Egy kisebb kísérletben résztvevő gyerekek naponta 2x10g tejsavó fehérjét kaptak egy hónapon keresztül. A kísérlet végén kiderült, hogy a tejsavó fehérjével kezelt gyerekek immunrendszere könnyebben védekezett az asztma okozta gyulladásos folyamatok ellen.”