Műtét vagy nem műtét? – ez itt a kérdés

IMG 1455 scaled

„El kell felejteni, hogy mindenkit megmenthetnek, aki ebbe a kórházba kerül. Az ember halandó. Az ember egyszerűen nem bír ki mindent. És a sebész se.”

Richard Hooker

Megosztó cikk következik és kíváncsi vagyok a véleményetekre. Ti elmennétek bármilyen műtétre, hogy lefogyjatok? Gondolok itt ezekre a gyomorszűkítő izékre.

Nem tudom pontosan hogyan működnek ezek, csak ismerősöktől – és persze a médiából – hallok róla, hogy gyomorgyűrű, meg bypass meg hasonló műtéti eljárással fogynak néhányan.

Nos, ha engem kérdeztek, ha szembe jött volna egy ilyen lehetőség amikor negyven kilóval több voltam, akkor abban az esetben elgondolkodtam volna egy ilyen műtéten, ha

  • garantálják, hogy semmilyen szövődmény lesz
  • garantálják, hogy hosszútávon ugyanúgy, vagy jobban működik majd a szervezetem,
  • garantálják, hogy ez egy egészséges, természetes megoldás, és
  • garantálják, hogy nem halok bele a műtétbe

Hát, azt hiszem, egy ilyen műtét előtt ezek közül egyet sem garantálnak. Mindannyian tudjuk, hogy komoly kockázat bármilyen műtét, és a fenti eseteket lehetőségét számba kell venni.

Tudjátok az a furcsa, hogy egy-két ismerősömmel beszélgettem, akik átestek ilyen műtéten, és gyakorlatilag ugyanazt a diétát csinálják a beavatkozás után, amit én csináltam műtét nélkül. Vagyis nem attól fogynak, hogy történt egy műtét, hanem attól fogynak, hogy tudatosan odafigyelnek a három M-re: Mit, Mikor, Mennyit esznek.

Dehát én ugyanígy fogytam negyven kilót. Akkor minek a műtét? Komolyan nem értem. Azért kell a műtét, mert ha nincs erő betartani a diétát, a műtét után ott a fenyegetettség, hogy komoly bajod lesz? Vagy rosszul leszel ha többet eszel? Vagy miért?

Őszínte leszek. Ha nem szánom rá magam a diétára, én ma is százhúsz kiló vagyok, vagy még több, hiszen nekem egyetlen másik diéta sem vált be. Megértem teljesen a lelki okát annak, ha valaki végső kétségbe esésében a műtét mellett dönt, csak azt nem értem, hogy nem fél a fenti kockázatoktól?

Szerintem ha van olyan bátor, hogy kés alá fekszik, akkor biztos vagyok benne, hogy lenne elég ereje egy tudatos diétát végigcsinálni.

Én szerencsés helyzetben voltam, mert nagyobb volt a műtéttől való félelmem, mint amennyire zavartak a plusz kilók lelkileg. De arra bíztatok mindenkit, akinek megfordul a fejében ez a műtét, hogy mielőtt rászánná magát a drasztikus beavatkozásba, jöjjön el egy konzultációra, mert szike és műtét nélkül gyönyörűen le lehet fogyni. Napi inspirációt is találtok a www.facebook.com/AlanessForYou oldalon.

Egy szónak is száz a vége, tegyétek próbára az Alanesse-t, mielőtt drasztikus, természetellenes megoldásra szánjátok rá magatokat!

Ha nekem sikerült, Nektek is fog! Puszi, Éva