Mennyit fogok fogyni? Ugye gyorsan lefogyok?

IMG 9057

Sokak diétáját követem, sokaknak segítek elindulni a fogyásban. Mindig kérdés, hogy „mennyit és milyen gyorsan fogok fogyni”? Aztán az indulás után elkezdődik a méreckedés.


A diéta elején szoktam elmesélni az én tapasztalataimat, amivel egyből tisztába is tesszük ezt a mérlegelés meg kiló számlálás kérdést.
Leírom most Nektek is.


Én megőrültem az olyan tanácsoktól, videóktól, szakértőktől, akik folyton azt szajkózták, hogy minél lassabb annál jobb, legyél türelmes, nagyon lassan indul, de tartós lesz… Hát, köszi. Én AZONNAL akarok eredményt, nem akarok lassan fogyni, legszívesebben megsuhintanék egy varázspálcát és hip-hopp XL-ből XS-es méret szeretnék lenni.
Aztán persze beláttam, hogy némileg igazuk van… de én itt is az arany középútban hiszek. Vagyis legyen hamar eredmény, különben feladom. Ha pár kiló is, de mutasson valamit GYORSAN a mérleg.
Nem érdekel, hogy az víz, meg méreganyag, meg mittudoménmi, forduljon az a szám a mérlegen át „mostazonnal”.
Az én fogyásomnál így is történt. Az első pár napban már megindult lefele a súlyom, ami iszonyú sok erőt adott a folytatáshoz.

Ez mindenkinél így működik, akik az én diétámat csinálják, talán ezért sem
adják fel, akik belekezdenek velem az életmódváltásba.
Aztán persze, mivel minden tiltás ellenére naponta méregettem magam, észrevettem, hogy ingadozik a súlyom. Ilyenkor jött szívből a kiakadás: Mi az, hogy nem csak lefele megy? Mi ez a 20 deka plusz?!
Majd jött észből a válasz: Nyugi, ez tök normális.
Hamar megtanultam, hogy ha nem akarom elrontani a napomat azzal, hogy reggel fél kilóval több vagyok, mint tegnap (a diéta szigorú betartása mellett), akkor nem kell naponta méricskélni magam.
Bőven elég hetente, sőt akár 3 hetente is! Tényleg annyi minden befolyásolja azt a pár deka fel-le mozgást. Mennyit ittál, voltál-e wc-n, hormonilag hogy állsz éppen, menzesz van-e, vagy épp a hold állása milyen… Tök felesleges naponta méreckedni.
A másik dolog, ami mindig téma: Te öt kilót fogytál 4 hét alatt, én meg csak kettőt. Én magamról is tudom, hogy 125 kilósan 5 kiló pikk-pakk lement. 80 kilóból fogyni 5 kilót sokkal hosszabb idő, nagyobb feladat. Aki 65 kilósan kezdi a diétát, annak csúcs szuper, ha 3 hét alatt fogy 2-3 kilót a diéta
elején. Aki meg 120-ról indul, sokkal látványosabban fog haladni. Nem győzöm emlegetni, hogy ne hasonlítsuk magunkat egymáshoz. Mindig saját magunk tempójában haladjunk, magunkhoz viszonyítsunk.

Tíz éve csak felfele jönnek kilók? Most meg 2 hét alatt lement 2 kiló? Hát mennyire jó? Örüljünk neki, és ne ostorozzuk magunkat a napi mérlegeléssel meg a másokhoz való hasonlítgatással.
A kitartásnak 200%, hogy meg lesz az eredménye! Én több mint egy éven át meneteltem a cél felé.
Volt olyan, hogy 3 héten át (!!!) nem mutatott a mérleg semmi eredményt. Ha akkor feladtam volna, akkor most is 125 kiló lennék. Vagy még több. Azt mondtam magamnak, hogy folytatom, és lássuk mi lesz még 3 hét múlva. És láss csodát megzuhant a súlyom. Egyszóval NEM SZABAD FELADNI!
Menni fog az, csak tartsatok ki!!! Itt vagyok, segítek átlendülni a holtpontokon! Tudom milyen nehéz néha…


Ölelés, Éva


Itt érsz el:
Email: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/AlanesseForYou/
Facebook VIP zárt csoport: https://www.facebook.com/groups/969454126733018/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC_-DbHsuwmCF1w1jva9BjDw
Instagram: https://www.instagram.com/alanesseforyou/?hl=hu