Eper fagyi csak gyümölcsből

A minap jött szembe ez a recept, és azért örültem meg neki, mert nálunk – bár általában nem finnyásak a gyerekek, a barna pöttyös banán sokszor a szemetesben landolt. Régebben csináltam belőle turmixot vagy megettem a megpuhult maradékokat, de sajnos a banán is hizlal, így nem tudtam mit kezdeni ezekkel a maradék darabokkal.


eperfagyi
Eper fagyi csak gyümölcsből

Ma már kifejezetten örülök, ha megmarad 1-1 banán, mert ezeket karikákra vágva lefagyasztom. Amikor fagyit enne a család, akkor nincs más teendő, mint előkapni egy zacskó fagyasztott banánt, hozzá adni egy nagy adag epret (ma épp az is fagyasztott volt csak itthon, de kicsit megmikróztam), és betenni a turmixgépbe. Annyi csak a macera, hogy lassan, röviden nyomva a turmixgépet kell csinálni, mert a fagyott darabok miatt nem megy olyan pörgősen, mint egy shake. Ennyi a recept. Isteni eper fagyi lesz belőle. Aki édesebben szereti, tehet bele édesítőszert, aki krémesebben, tehet bele (növényi) tejszínt. De önmagában is nagyon finom, teljesen fagyi feeling. Persze eper helyett bármilyen gyümölcs mehet bele. Csoki fagyihoz pedig kakaópor és édesítőszer. Ennyi!
Aki további ismereteket szeretne kapni az egészséges fagyik világáról tekintse meg erről a bejegyzésemet és hasonló témájú videómat!
Nassoljatok egészségesen!

Puszi,
Éva