Csak rajtad múlik!!!

3D84543A 30FA 4D6D 8C6B C3025725B8F3

Csak rajtad múlik, hogy úgy fekszel le este, hogy “ma is szuperhős voltam”, vagy úgy, hogy “ma is elcsesztem”. Hogy mit? Az evést, a mozgást, azt, hogy tettél (vagy nem) egy lépést a célod, a lelki békéd, az egészséged felé. Nem, én sem vagyok hős, meg szuper, meg hihetetlen, meg tökéletes. Egy totál hétköznapi, hulla fáradt dolgozó nő, anya vagyok. Annyi a titok, hogy rájöttem, hogy egyedül rajtam múlik. A mai nap egy tök jó példa. Egész nap munka, iroda, rohanás, fejfájás, hazafele 2 helyre rohanás, bevásárlás, minden bajom volt már este nyolckor. Akkor kellett döntenem:
– lerogyok és megeszem a gyerekek csokis fánkját, lekváros zsemlét, lasagnet aztán sajnálom magam, hogy milyen nehéz is nekem,
VAGY
– sütök egy szelet halat 5 perc alatt, hagyom a fenébe a rendrakást, mosogatást és amíg a gyerekek fürdenek, kiadom az egész napi feszkót üvöltő zenére a futópadon.
Tökre nem volt kedvem futni. Sokkal inkább befaltam volna a fánkot és sajnáltam volna magam. Aztán elindítottam ezt a zenét (https://youtu.be/wEzHUFvGO0Q), jó hangosan, miközben levettem az utcai ruhát, és az első refrén után tudtam, hogy nem a mackót húzom fel, hanem a futócuccot. 

?

‍♀️ A zene végére már sportcipőben ugráltam a szobában, és pattantam a futógépre tök lelkesen, teli energiával… Lenyomtam 3/4 órát és kisimult fejjel ölelgettem a gyerekeket az este hátralevő részében. A mosogatógép megvárt, és jutalmul benyomtam a kis krémtúrómat (https://youtu.be/_n0_LHOK2MU ) a kanapén abban a pozitúrában amit a képen láttok. Mindezt azért írtam le, hogy higgyétek el, csak rajtatok múlik, hogy megtaláljátok a lelki békéteket, és nekünk, akik a kilókkal küzdenek ez csak akkor jön el, ha a testünket (és kaja utáni sóvárgásunkat) kontrollálni tudjuk! Ne adjatok esélyt a lustaság és a falánkság ördögének! Sokkal erősebbek vagytok!!! 

?
?
?

Puszi,
Éva